top of page
Picture2.png

over mij

Harry Tomesen, 1947, Beek (L)

KHL Kunstacademie Haarlem

Sinds 2022 lid van Landelijk Kunstenaarsgenootschap de Ploegh

 

Woont en werkt in Eemnes

 

Jaren geleden was ik getuige van een onfortuinlijke landing van een vliegtuig in de bomen. Gelukkig stapte de vlieger ongedeerd uit het totaal vernielde vliegtuig. Ik schreef er een gedicht over. Later volgde een materiaalcompositie en begon ik ook te schilderen. De interesse voor het maken van kunst was gewekt. Na wat experimenteren en schilderlessen  kwam ik  op de Kunstacademie terecht. Een ommekeer in mijn doen en laten. Van kunstconsument naar praktiserend kunstbeoefenaar.

 

Mijn werk is een aaneenschakeling van beeldonderzoeken. Daarbij ben ik op zoek naar intrigerende contrasten en spannend materiaalgebruik. Ik gebruik gemengde technieken, schilder en maak ruimtelijk werk. Luchtvaart loopt als een rode draad door mijn werk. Zeker niet allesomvattend maar wel een belangrijke inspiratiebron.

 

Ik heb een voorliefde voor ambachtelijk werken. De materialen die ik gebruik, o.a. triplex en linnen, zijn deels afkomstig uit verongelukte vliegtuigen. Het voelt als mijn DNA.  Soms is het maken van een werk complex, het stomen van hout, de toepassing van de juiste constructielijmen. Ik hou van de technische uitdaging. Mijn werk is een mix van schilderkunst en collage, met een zweem van nostalgie en een handreiking naar de actuele kunst. Deze dualiteit probeer ik te vangen met mijn beelden.

Picture3.png

2021, Publicatie “M’aidez”  (Mayday)

Picture4.png

Atelier, Eemnes

B516CBF2FE464232A1E53695071C8B29.jpg

In mijn old timer zweefvliegtuig. Klaar voor de start.

bottom of page